Det sker

04. Juni 2021

kl. 18:00

Til Middag hos Lola


Billetter købes her
UDSOLGT

Stiftsmuseet, Banegårdspladsen 11, 4930 Maribo

Få en museumsoplevelse ud over det sædvanlige i fornemt selskab med EGN, Lola og Femern-udgravningernes flotte fund, mens I får mulighed for at smage retter, som Kok Peter Nøhr har udviklet med udgangspunkt i de råvarer vi har fundet spor af i LOLAs tyggegummi.
Denne aften får I en unik mulighed for at opleve Museum Lolland-Falsters LOLA-udstilling i selskab med én af udstillingens bagmænd og udviklere, museumsinspektør Marie Brinch og én af arkæologerne som deltog i museets udgravninger ved Femern-forbindelsen, museumsinspektør Vibeke Knöchel Christensen. Begge vil tage jer på en tur igennem den fantastiske fortælling om LOLA og de mange flotte fund der er fundet under udgravningerne.
I løbet af aftenen vil der i bedste EGN-stil blive serveret retter, som EGN-projektets kok Peter Nøhr har udviklet med udgangspunkt i de råvarer, der blev fundet spor fra i LOLAs tyggegummi05. Juni 2021

kl. 11-15:00

Åben Havn på Langø Havn


Læs mere her

Langø Havn

Langø Bylaug og projektet EGN Lolland-Falster inviterer til en sjov og spændende dag med fisk, fortællinger og madkultur på Langø Havn. En åben havnedag for hele familien!
16. Juli 2021

kl. 17:00

Til Middag hos Kapellanen


Køb billet her

De gamle Huse, Frilandsmuseet Meinckesvej 5, 4930 Maribo

Middag og rundvisning: få en oplevelse ud over det sædvanlige når vores ansvarlige Inspektører tager dig med rundt til en Walk'n Eat i De gamle Huse på Frilandsmuseet i Maribo. Træd 200 år tilbage i tiden og mærk stemningen med en helt særlig museumsoplevelse, når EGN og DE GAMLE HUSE afdækker landbosamfundets samfundslag og vækker 1800-tallets hverdag til live gennem en unik, historisk smagsoplevelse.Onsdage i Juli 2021

kl. 10-15:00

Mød EGN til Sommersjov i De gamle Huse


Læs mere her

De gamle Huse, Frilandsmuseet Meinckesvej 5, 4930 Maribo

Sommersjov på Frilandsmuseet i Maribo er efterhånden en tradition som mange familier kender til, og også her kan du møde EGN hver onsdag i Juli Måned, hvor vi skal lege med krydderurter og lave vores eget kryddersalt.

27. August 2021

kl. 17:00

Til Middag hos C.D.F. Reventlow

Reventlow-museet Pederstrup Pederstrupvej 124, 4943 Torrig L.

Få en museumsoplevelse ud over det sædvanlige i fornemt selskab med EGN og statsmanden og reformatoren C.D.F. Reventlow, når der inviteres til empiremiddag med historisk flair og smag på Pederstrup Herregård.
Denne aften bliver I ført 400 år tilbage i tiden, og sat til bords i kongesalen på Pederstrup herregård til en middag ud over det sædvanlige. Med tindrende lys i lysekronerne og fransk vin i glassene vil i få en unik mulighed for at smage på empire-tidens lækreste retter. I bedste EGN-stil har kokkene denne aften ladet sig inspirere af fortidens kogebøger og de vil tage jer på en kulinarisk rejse tilbage til det luksuriøse herregårdsliv på Reventlows tid. Med tjenere i historisk dragt og medrivende fortællinger fra Museumsinspektør Louise Sebro om tiden og maden, er der lagt op til en sanselig oplevelse for både krop og sjæl.

18.-19. september 2021

Mød EGN på Frugtfestivalen i Sakskøbing

SYDHAVSØERNES FRUGTFESTIVAL

Mød EGN på Frugtfestivallen i Sakskøbing, hvor vi har en stand hvor vi har forskellige aktiviteter

24.-25. september 2021

Mød EGN på MADENS FOLKEMØDE

Madens Folkemøde

Mød EGN på Madens Folkemøde, hvor vi har en stand hvor vi har forskellige aktiviteter

01. Oktober 2021

kl. 17-21:00

Åbent MadkulturLAB med temaet Frugtplantager, syltning, konservering og henkogning

MadkulturLAB, Langgade 2, 4800 Nykøbing

I forbindelse med Kulturnatten, holder EGN åbent MadkulturLaboratorium for familier kan komme forbi og  blive klogere på den store tradition for frugtdyrkning på Lolland, Falster og øerne, og selv eksperimentere med at konservere og forædle sæsonens lokale frugter og bær. Kom forbi og se, hør, lær hvorfor Lolland og Falster kaldes Danmarks søde spisekammer.

16. Oktober 2021

kl. 11:00

og

kl. 14:00

(Hver seating varer ca. 1½-2 timer) 

Til kaffe og kage hos møllerens kone

De gamle Huse, Frilandsmuseet Meinckesvej 5, 4930 Maribo

Træd ind i Skovpavillonens hyggelige, højloftede dansesal, hvor der helt ekstraordinært er dækket op til et kagebord ud over det sædvanlige, når EGN og DE GAMLE HUSE byder på en historisk smagsoplevelse, hvor kage og bagværk er i fokus.
Denne dag får I en helt særlig museumsoplevelse i selskab med to af Museum Lolland-Falsters museumsinspektører, Anne-Lotte Sjørup Mathiesen og Vibeke Knöchel Christensen, som vil tage jer med på en smagfuld rejse gennem kagens historie – fra middelalderens fedtkager til de moderne flødeskumskager der begynder at dukke frem omkring år 1900. Kagens spændende historie vil naturligvis på bedste EGN-vis gå hånd i hånd med smagsoplevelsen, når vi skal smage på lækkerierne, som er fremstillet på baggrund af originale opskrifter af Bagermester Marc Pabst.20. Oktober 2021

Frugternes Land - konservering

Reventlow-museet Pederstrup Pederstrupvej 124, 4943 Torrig L.

Kom forbi Pederstrup Herregård om hør om herregårdenes rolle for frugtavlen på Lolland og Falster. En sjov temadag i det fri på den gamle herregård Pederstrup på det vestlige
Lolland. Vi skal blive klogere på den store tradition for frugtdyrkning på
Lolland, Falster og øerne, og selv eksperimentere med at konservere og
forædle sæsonens lokale frugter og bær.Kom og se, hør, lær hvorfor Lolland og Falster kaldes Danmarks søde spisekammer.

21. Oktober 2021

Bræk et dyr og jagtmiddag

Reventlow-museet Pederstrup Pederstrupvej 124, 4943 Torrig L.

Kom og besøg Pederstrup Herregård om hør om herregårdenes rolle for vildt og jagten på Lolland og Falster. Vi skal se hvordan jægeren brækker et dyr og hører om, hvorfor dette var noget helt særligt før i tiden. Vi slutter dagen af med at samles om en jagtmiddag, hvor alle inviteres til at smage Kok Peter Nøhr's udgave af en jagt-gryde lavet på de friske råvarer

09. November 2021

kl. 18:00

Til Middag hos Cornelius Schroeder

MadkulturLAB, Langgade 2, 4800 Nykøbing

Lad dig fortrylle og rejse ind i et ganske særligt univers på grænsen til virkeligheden, når EGN og MUSEUM OBSCURUM inviterer til en festlig middag blandt gådefulde fabeldyr og mystiske væsner i det mere end 600 år gamle gæstgiveri Czarens Hus.
Denne aften byder boet efter Cornelius S.C. Rödder og EGN indenfor i det smukke gamle gæstgiveri Czarens Hus, hvor der lægges an til en festaften fyldt med spændende fortællinger og mystiske anekdoter. Vi skal på en oplevelsesrejse tilbage til eventyrernes tid, og EGN-projektets kokke har tryllet med lokale og eksotiske råvarer og kreeret en fornem festmenu med ikke mindre end en seks retter a’ la år 1880-1900.

04. december 2021

ÅBENT MADKULTURLAB med juletema

MadkulturLAB, Langgade 2, 4800 Nykøbing

EGN holder åbent MadkulturLaboratorium for familier kan komme forbi til en hyggelig temadag om de særlige madtraditioner, der er (og var) forbundet til julen på Lolland og Falster. Vi skal både høre fortællinger fra gamle juledage på øerne, og i køkkenet for sammen at eksperimentere med de gamle juletraditioner.

Mere information om ovenstående arrangementer vil komme her på siden meget snart!

For skoler


Følg med - EGN udbyder, gennem kulturtjenesten, skoleforløb med udgangspunkt i forskellige temaer.


Herunder vil I kunne finde information om de gratis undervisningsforløb som vi arbejder med i EGN - og som du og din klasse kan tilmelde dig, i løbet af både 2021 og 2022


Vi kommer til at arbejde med emnerne:


Jordens fedme


                 Frugtplantager

     

                                    Kystmad


                                                Vild mad